Samo potpuna ekonomska i zakonodavna decentralizacija poput Švajcarske je put ka prosperitetu. Znaci svaki kanton, entitet uplaćuje sam sebi poreze i iste trosi. Opštinama dati daleko veće ovlasti, svoju lokalnu policiju i da posjeduju svu imovinu koja se nalazi na teritoriji te opštine (šume, zemljiste vode itd) To je ključ uspjeha, u suprotnom će uvijek neko praviti shranja misleći da je skraćen za nešto.
Moglo bi to kad ne bi srbi to iskoristili u svoju dobrobit da ujedine RS kao drzavu, jer ako je to raspodjeljeno tako kako vi kazete oni ce onda odmah spojiti svoje i reci tipa ova suma nije vlasnistvo BiH vec vlasnistvo kantona i sad mi spajamo to u RS.. ko vas j*be sto ste nam sami dali... a ovako nije ni kantonalno niti entitetsko, vec drzavno
Ja ti kažem da imovina treba opštinama, gradovima da se preda, a ne entitetima i kantonima. Ko će bolje upravljati sa tom imovinom osim lokalnih ljudi koji žive tu. Znači ako nekome padne na pamet da napravi nešto što lokalnom stanovništvu ne odgovara oni će se dići i spriječiti to. Nece niko odlučivati sa strane o njihovim sudbinama, a možda nikad nije ni bio u tom mjestu, niti zna gdje se na karti nalazi.
Prikaži sve komentare (170)