Ovdje ili se radi o spinovanju ili većina ljudi nema pojma o odnosima vojnik : prostor. Ukrajina je ogromna zemlja, površine cca. 603.000,00 km2, što je čini najvećom evropskom zemljom izuzev Rusiju. Da bi se ovako ogromna zemlja mogla efektivno zauzeti Rusiji je potreban isti ili sličan broj vojnika kao na II ukrajinskoj fronti 1944. znači oko 1 do 2 miliona. To više niko na zemlji ne može organizovati osim Kineza. Zato molim vas prestanite laprdati o ratu.
Naravno, rusko napadanje ukrajine je prakticno samoubistvo. Nema teoretske sanse da rusi mogu pobjediti taj rat, u najboljem scenariju povuci ce se nakon par dana ratovanja. U najgorem rat ce se razvuci na godine u godine, pri tome ostati na status quo, sto bi ekonomski bila katastrofa za obje zemlje. Ukrajina ima 43-44 miliona stanovnika, zamisli 15- 20 miliona gerilaca koji imaju svaki itetako motiv da se bore od agresora (kao mi 92-96) protiv max 200.000 ruskih vojnika..
Ne vjerujem da oni planiraju osvojiti komplet Ukrajinu vjerovatno samo Lugansku i Donjecku republiku, mozda jos malo otici u dubinu Ukrajine da eventualno odmaknu rakete NATO-a od Moskve...
Prikaži sve komentare (54)