to su Gornji horizonti projektovani 60-tih godina proslog vijeka a zvog pobune naroda nisu ostvareni, ovim ce uništiti vode Hutova, Trebižata, Bune, Bregave....
Kuku lele, jos vlage preko cijele godine, to znaci da ce usljed zagrijavanja temperatura u tom kraju biti za 5 do 6 stepeni visa nego termometri prikazuju. To i ljeti i zimi, a zimi sama akumulacija ce stvarati ekstra maglu koja ce onda se kupiti u dolinama, sto ce stvoriti maglenu kupolu koja nece dati necistoci koju ispustamo u zrak da ode dalje, pa ce te kupole postati otrovne kupole koje ce ubijati sve zivo unutar tih kupola. Nesto kao u Sarajevu i drugih bosanskim gradovima.
Sto se tice utjecaja na ljude, AKUMULACIONE hidroelektrane nisu nista manje stetne po okolicu i ljudski zivot od termoelektrana. Cak naprotiv, pogledajte Bosnu, sva je u magli zimi, vecinom zbog silnih akumulacionih jezera tipa Busko jezero koje iznajmljujemo potpuno Hrvatskoj za dva miliona godisnje, 40 kilometara potopljenog plodnog zemljista? Isto i ovo, unistavamo okolicu da bi se Njemcima prodavala jeftino struja, jer ce oni ugasiti sve nuklearke?
Prikaži sve komentare (115)