bilo kako bilo, ugalj prolazi, nema tu budućnosti. jbga, tako je. isto kao i proizvođači kočija koji su masovno nestali kad dođe auto tako će i rudnici. djeca neće otrovan vazduh a i alternative sve jeftinije. 1 kWh od sunca je ⅕ cijene od uglja. fakat.
Problem sa debilima tvog kalibra jeste što si ti uvjeren da solarne ploče mogu 24h proizvoditi struju. Očito vam niko nije rekao da solarne ploče noću ne proizvode struju a da im je efikasnost prilikom oblačnog vremena i kiše reducirana od 30 - 65%. Struja se ne može nigdje "uskladištiti". Onog trenutka kada je nema, onda je nema. Ovisit će te vi o nuklearnim elektranama još stotinama godina.
Jedini način da čovječanstvo ima struju u obimu kojem mu treba jeste ako se uspije sa kreacijom fuzijskog reaktora. Ako taj reaktor uspije onda će čovječanstvo i imati neku mogućnost. Ako bude operisalo i dalje na fizijskim reaktorima, ovisit će te o njima sve dok ne nađete alternativan način električne energije koji će moći 24h da vas opslužuje sa strujom. Ono što uzimate zdravo za gotovo je uvijek bila privilegija. Upamtite!
Prikaži sve komentare (118)