Prvo digresija od teme. Živim u Tuzli i čudom se ne mogu načuditi da najteže bolesti pluća uvjerljivo ne vode na listi najčešćih. Ovo što se udiše tokom jesenjih i zimskih dana kada nema vjetra ili snijega je čisti otrov. Što se tiče UKCa u kompletu,situacija ni izbliza nije tako sjajna. Ipak je mnogo toga što se može proglasiti zaostavštinom prošlog stoljeća. Kadar je sve lošiji zbog političkog kadroviranja što se posebno odnosi na menadžment.
@A350 zaboluća - Teslić i da i boknica Koševo i cijeli centar (osim za srce) je iz proslog vijeka kao gradjevina. Da mijenjamo menadzment Koševa i vašeg? Jos cemo vam dari pride i respiratore jer je Tuzla odbila! Sto li?
Pretpostavljam da ste "na mjestu dogadjaja". Nazalost, politika unistava sve. Istina je da je novi kadar sve losiji. Ne postoji sistematska edukacija, a to znaci da je ljude potrebno poslati u Heidelberg, AKH, Golnik itd., kao sto je bilo u zdravstvu SFRJ, koje je bilo medju najboljim.. Nadam se da ce se to promjeniti. I postoji jos jedna stvar- ljudi koji su primljeni preko politike, sada skoro svi, cesto se ponasaju kao da su Bogom dani- lijeni su, ne grabe, ne rade.
Prikaži sve komentare (48)