Ne znam šta znači "borba za prava"? Imaju pravo na život, obrazovanje, rad, zdravstvenu zaštitu, privatnost i sve ostalo što drugi imaju. Nemaju pravo na brak i osnivanje porodice - pa ovi ovi lgbt i ostali ni sami sa sobom ne znaju šta bi, a ne da još neku porodicu osnivaju (tj. usvajaju).
Eh, sad pravo da ih neko ne "vrijeđa" će malo teže dobiti. To što ih neko zjbv, nisu jedini - na meti su i debeli, ćoravi, mršavi, glupavi, klempavi, ženskasti, muškobanjaste, glavati, dugački, kratki, guzati, sisati, ćelavi, buljavi, smotani, nacionalno opredijeljeni, vjerski opredjeljeni, manjine, došlje, lokalci, itd. Svak svakog za nešto zjbv i to ti je votaži. Ne kažem da je u redu, ali tako je. Ni njima niko ne garantuje prava da ih neko neće "prozivati" zbog nečega.
Traze pravo da tvoje dijete bira sebi spol. Tebe ne diraju ali ti traže da ti oni djecu vaspitaju, traze ti da dijete uči kako su oni upravu a ti nisi. Jednostavno, traže da oni imaju pravo na tvoje mišljenje a ti nemaš jer ne misliš "dobro" svojoj djeci
Prikaži sve komentare (179)