razumijem probleme sa lovom razumijem i da krive drzavu jer nije nabavila vakcine ali ne razumijem ove mahalase koji su vlasnici kafica a pritom Hadzibajriceve potrcke zasto prave problem oko vikenda pa klosari svugdje u svijetu vikend je neradan to sto vi izrabljujete jadne konobare za 500 maraka da rade od jutra do sutra koji u zivotu nisu za vikend otisli sa porodicom negdje sram va bilo jer i za to je drzava kriva jer vas stiti.sastaviti dva dana to je za nas buraniju radost
Zar ima igdje da kafici/restorani/fast-food ne rade vikendom? Koliko sam ja upoznat to nigdje nema i opce je poznato da je navedenim subjektima vikend najunosniji. Isto tako niko ne tjera te konobare da budu to sto jesu, a neki mozda i nemaju druge opcije osim da se time bave. Ne podrzavam nesavjesan rad kafica, ali mora se shvatiti da je njima to jedini izvor prihoda. Ili pomoc drzave ili neka urade kao sto su naveli u clanku.
@glabaj6a Radna sedmica u svakoj normalnoj drzavi ima 40h radnih,dok je kod nas to naj cesce izmedu 55-60 h radnih,i to im je drzava dozvolila.Radio sam kao konobar preko ljeta dok sam studirao i mogu ti reci da je naj gori moguci posao,smjena 9-10h/ dan i jedan dan odmora sedmicno kad dode red na tebe,a placen si za 8h.I klasicna stara prica svih vlasnika ako neces ti,ima ko hoce.
Prikaži sve komentare (259)