Multi-etnicnost MIjanmara tj nekadasnje Burme, je Ahilova peta te drzave, kamen spoticanja u razvoju i najslabija tacka te drzave. Za Bosnu i Hercegovinu slicno bi se moglo navesti da je multi-etnicnost njena najveca mana, a nikako prednost. Historija 19. 20. i 21. vijeka pokazala je da BiH kao multietnicka drzava zaostaje za jednonacionalnim susjedima, da je podloznija korupciji, kriminalu, stalnim politickim krizama, sukobima, etnickom mrznjom i podjelama
@BosnjackaPesnica Cekaj zar nisu EU, SAD, Soros i Klix rekli da je multikultura i razlicitost bogastvo i snaga? Zar mislis da bi jedna Njemacka tek tako pravilo svoje drustvo sto raznovrsnije?
Nezaposleni - jesu rekli i upravu su, medjutim na primjeru BiH moze se uociti da multietnicnost nije donijela ono sto je SAD-u donijela. U BiH dvije od tri nacije ne zele tu drzavu i bore se za dvije susjedne jednonacionalne drzave, njih boli briga za BiH, ne osjecaju nikakvu ljubav, djecu odgajaju da su se rodili u susjednim drzavama a ne u BiH, i da moraju navijati za te druge susjedne drzave. Pri tome zele teritorijalno razgranicenje, zapisavanje teritorije. Hajde reci da je to bogatstvo?
Prikaži sve komentare (47)