Klix kaže: "Pokolj je prekinut ulaskom partizanskih jedinica". U prevodu, partizanske jedinice su čekale da çetnici pokolju što više ljudi pa su onda kobajagi sve to zaustavili. O ovom i sličnim zločinima nad nesrpskim stanovništvom u BiH se nije smjelo ni pričati u Jugoslaviji a kamoli da je komunistima palo na pamet da počinioce kazne. Doduše, velika većina počinioca su proglašeni narodnim herojima nakon što su obrijali brade i zalijepili petokrake.
@BosniacumLilium. I o cemu da se prica djeci onda ako ti takve nebuloze valjas? 1942 na samom pocetku 2 sv rata partizani tek jacali kao i Armija BiH sto je tek 93 ojacala i ti laprdas. Partizani su se suprotstavili najjacoj svjetskoj sili tada goloruki i jos imali domace kvislinge sve tri strane. Dok su se organizovali po sumama kvislinzi su ubijali po selima i gradovima da dokazu lojalnost nacistima. Kretenu
@HamanAgent007 De malo čitaj historiju i analiziraj çetničke pokolje u BiH u drugom svjetskom pa ćeš shvatiti kakvu su direktnu ili indirektnu ulogu imali partizani u istim. Mani se komunističke propagande koju su promovisali, između ostalih, i oni koji su vršili zločine nad nesrpskim stanovništvom u BiH.
Prikaži sve komentare (51)