Bosnjaci koji su u ratu trebali nestati i BIH biti podjeljena su u Daytonu ispali najveci pobjednici. Da je Amerika rekla da BIH bude podjeljena i rs i herceg bosna budu drzave kao sto su rekle za Kosovo,  ko bi to mogao sprijeciti?! BIH je u Daytonu sacuvana u svojim granicama, jedan pasos, jedna zastava, jedna valuta, jedne tablice, nema unutrasnje granice, slobodno kretanje i ljudi i roba, jedna vojska,jedan porez. Zna se gdje se ulazi i gdje izlazi i pasos pokazuje
Plan podjele Sarajeva nije uspio. Bosnjaci su sacuvali cjelovit grad i ako su srbi drzali sva okolna brda i planine. Srbi su u ratu drzali Trebevic, Grbavicu, Aerodrom,  Ilidzu, Vogoscu, Hadzice, Ilijas. Bosnjaci su to sve dobili u Daytonu! Propao je plan da Sarajevo bude distrikt i da Sarajevo bude podjeljeno duz rijeke Miljacke.
Jos jedan veliki uspjeh je sto je Brcko postalo distrikt a ne enitet rs, sto i na tom djelu BIH sjece enitet rs na dva dijela. U Daytonu je sacuvana i Hercegovina, po najvise Mostar i Stolac, kao sto je sacuvana srednja Bosna koja je omogucila povratak Bosnjaka u vise mjesta poput Viteza i Kiseljala.
Prikaži sve komentare (61)