Koliko degenskih komentara i predrasuda vezano za ljude koji postave folije...Nije vam palo na pamet npr da je to odlican nacin da se unutrasnjost auta zastiti od uticaja uv zraka,sunca i da se isto tako bolje prezervira temperatura kad se vozi auto pod klimom.
@Regex sva stakla na autima tamo negdje jos od 1970ih godina stite potpuno od UV A i B zraka, inace da ne stite plastika i tapacirunzi u autima bi se doslovno raspali u roku od par godina. Nikakvog ocuvanja temperature nema kad se auto vozi pod klimom, to su reklamni folovi. Jedini razlog za stavljanje folije je ako si svaler neki veliki ili glumis istog pa prcas po parkinzima nocu ili ako si kriminalac ili teski debil i seljacina...moze i kombinacija navedenog..
@Regex Za početak, svako staklo štiti od UV zraka. Pojačava temperaturu unutrašnjosti, ali UV zračenje ne prolazi. Drugo, mogu se staviti i providne, polarizirajuće termalne folije koje smanjuju temperaturu u unutrašnjosti i otklanjaju odsjaj, ali su nešto skuplje. Većina zatamnjenih folija je tu radi "imidža".
Prikaži sve komentare (82)