A zipa apsurda, nebuloza i krize identiteta...😂 Na "grbu" zajedno vjerski simboli islama i kršćanstva...polumjesec i ljiljan...🤦‍♂️
@2002 a u nas samo krscanski simbol bio pa sta. Istina imamo problem sa identitetom. Prije turaka jesmo bili ili pravoslavci ili katolici. Jer je podrucje naseljeno slavenima a ne Ilirima ko sto bi neki htjeli. Teorija sa bogumilima kojih je do dolaska turaka ostala saka je prica za malu djecu. I nisu svi nasi preci uzeli islam isti dan kad su turci dosli, neki su to uradili tek prije 200 godina.
Taj prelaz na islam se je desio i bespotrebno je sebe danas lagat i izmisljat teorije samo da ispadne kako nemamo veze sa Srbima il Hrvatima. Nekad u proslosti smo se odvojili i sramota nas to priznat jer se nismo borili ko sto je to kasnje radio Kapetan Gradascevic. Ovi nam sa druge strane bacaju danasnjim generacijama sta se prije stotina godina desilo a mi se ibretimo. U medjuvremenu smo nekad bili saveznici a nekad protivnici srba i hrvata i to je dio nase istorije.
Prikaži sve komentare (291)