Bankarski sektor u Bosni i Hercegovini ostvario je u 2019. godini istorijski najveću dobit od 370,5 m KM. Evo odakle treba uzeti novce uvesti ove tri godine porez na dobit 70%. Firme koje posluju bez dobiti svakako neće ništa platiti. Pustite se plata radnika nek se privednici malo solidarišu.
Oblast trgovine gdje imamo veliki broj zaposlenih ostvaruje ROE(povrat kapitala) u federaciji oko 15% što je i više od duplo više nego u zemljama okruženja. Udariti po ušima Bingo i druge. Dosta su oni nas svojim cijenama udarali po ušima. Prebaciti sve na pomoć otpuštenim radnicima (ne firmama, već direktno radnicima koji su poslani na bito i socijalno ugroženim)
Manite se uštedama na platama ot toga se ne razvija ekonomija, ne pune budžete firme već stanovništvo plaćanjem PDV-a. Ne znaju osnovno da sav PDV plaća stanovništvo kad kupi robu i ide na njegov teret, a ne teret firme. Gazde bi htjeli da naplate PDV od nas na licu mjesta (solarno xd) a da te novce ne proslijede državi. Dosta više pljačke tajkuna koju podržava vlast
Prikaži sve komentare (34)