Ovo je jedna dobra mjera, ali zasto Reiffeisen i Unicredit banka ne ponude stambene kredite mladim ljudima npr. do 29 godine pod manjom kamatom, kao sto to rade u Njemackoj i Italiji gdje se nalaze centrale ovih banaka. Izgleda da vlasnici i direktori ovih banaka, koje u BiH drze najmanje 50% bankarskog trzista misle samo na to koliki ce im profit biti na kraju godine. Od toga koliki je profit ( zarada ) zavisi koliki ce biti bonus ( dodatak na platu) direktora filijala ovih banaka u BiH.
malo fulaš, banka radi za svoj groš, pa je logično da je interesira isključivo profit. Subvenciranje je posao države, a ne banke.
@Sabur785 Mjera je debilizam a u Njemackoj i Italiji postoje databaze bankarske koje prate koliko je koja musterija odgovorna i na osnovu toga biraju kakvu ce kamatnu stopu ponuditi korisnicima. Tome dodaj jos i cinjenicu da banke generalno nemaju nacin da vrate svoj novac ako Bosanac ne plati (sudovi ne rade svoj posao) i sasvim ti jasno bude zasto su uslovi onakvi kakvi jesu.....
Prikaži sve komentare (68)