Zavisi sta se posdrazumjeva pod 'narodom'. Ako su to Hrvati i muslimani, onda jeste zelja. Ako dodas Srbe, onda nije zelja naroda. Dakle gospodo is UN, ako vam je 'narod' Hrvati i muslimani onda Srbi imaju pravo na svoj vlastiti narod i drzavu. Usaglasite se vec jednom.
@Prepelica Velika Britanija i Amerika, kao i druge normalne drzave "narodom" nazivaju stanovnike drzave kao na primjer Kanadjani, Francuzi, Belgijanci, Kinezi, Pakistanci itd. Samo Srbija i Hrvatsaka i njihovi sateliti u BiH ne mogu da to shvate. Svi drzavljani Bosne i Hercegovine pripadaju cijeloj Bosni i Hercgovini i cijela Bosna i Hercegovina pripada svim drzavljanima Bosne i Hercegvine. To je tako a sto neki zele drugacije, to je njihov problem u njihovoj glavi.
@Prepelica puno puta u istoriji dolazilo je do toga da vecina izabere nesto sto nekoj manjini ne odgovara.sistem suti i trpi.procentualno vecina BiH naroda zeli u Nato dok manjina (srbi) ne zele.objasni mi samo to dali u tvojoj kuci ako ti sin/cerka ne zele nesto a ostali zele ..kako to funkcionira?? Ostali se usute jer jedan clan porodice ne zeli??? Srba ima najvise +/- 35%.znaci ostalih 65% i vise naroda moraju da prihvate to sto srbi nece??
Prikaži sve komentare (192)