njegova buna izazvana delom zbog ukidanja janicara a vise zbog srpske autonomije i vojnickog kraha,nekoliko poraza od hercegovackih turaka,bekstva u austrougarsku odakle moli za oprost od sultana koji ga poziva u stambol je samo ubrzala povratak 6 nahija loznica,sabac itd pod kontrolu knezevine srbije.pa nece turci da ti daju autonomiju ako ih ne ubijes jedno 100000.onda su kooperativniji.
@gooUser1567023151 a sta ste vi mislili.da moze autonomija na slugerisanje i vernost porti.pa ne moze.znali su to i grci 1821g a srb pobede su ih samo okurazile.moras druze da im pustis dosta krvi.a mi smo ih potukli u desetine bitaka.3,4 su bile katastrofa u broju gubitaka za turke.i onda je milos prvo usmeno pa hatiserifom otvorio vrata ka nezavisnosti.a turci 1860g ubijaju svu bosnjacku elitu a 1878g vas predaju a 1908g prodaju
Karadjordje je pobjegao ko zec kad je ugusen srpski ustanak 1812 ostavljajuci narod na nemilost. Milos obrenovic je plakao i molio za milost turskog zapovjednika ljubeci mu cizmu. Cetvrtina muske populacije je bila likvidirana a zene obespravljene. Husein nikad nije bio tolika pichka, imao je ponos.
Prikaži sve komentare (83)