Ne zaboravite isključiti automatski update, da vam se sistem nebi restartovao u po leta. Ko Windows, u po pornjave skida update...
U firmi bio važan sastanak, došli direktori kooperanata i predstavnici gradske vlade, odlučuju o potpisivanju ugovora s nama. Neki inžinjer objašnjava dijagrame na platnu, i u po frke iskoči neka kuja Cortana i pita treba li vam išta, samo recite stojim na usluzi. Isključi je ali se opet pojavi. Hebem ti Cortanu trebalo je pet minuta da dođe tehničar i još toliko da ukloni kučku. Ostavilo negativan utisak na preduzeće. MSWin je dobar za kućno igranje ili kantu za smeće.
Da, sada će biti opravdanja da nije teško isključiti Cortanu i da je sve do tehničara ili vlasnika laptopa, jer eto mogao si ga unaprijed isključiti. Ali nije tako. Operativni sistem ne smije da nepozvan upada i ometa trenutni proces. Treba se uključiti samo onda kad mu to eksplicitno tražiš, i nikako drukčije. MS Windows ometa jer ga nisi zvao. Jedan od mnogih razloga zašto je MS Windows nepouzdan i dobar samo za kantu za smeće.
Prikaži sve komentare (62)