Ovi su Srbi donijeli pravu odluku, borili su se u ratu za svoju zemlju a ne za tamo neku nepostojeću i zamišljenu veliku Srbiju.Vidimo kako je završila ta nepostojeća i zamišljena velika Srbija.Nije postala nikakva velika već je manja nego što je bila, što je bilo realno i za očekivati nakon ratova i agresija na komšijske zemlje.Rat nije igra, u ratu se sve vraća i plaća! Ovo su pravi junaci, poginuli za svoju domovinu.Uvijek ćemo ih se rado sjećati.Neka im je vječna slava!
Ti Srbi su se borili za Islamsku Republiku Bosnu i Hercegovinu, jer zvanicni Bosnjacki predstavnik Alija I. je proklamovao fasisticku ideologiju. Da ste uspjeli pobjediti, ti Srbi i njihova djeca bi bili ili gradjani drugog reda, ili islamizovani ili pobijeni. Srbi su na meti Vatikana i zapada, zbog pravoslavnja, panslovenizma i njihove bojazni od velike Slovenske drzave na Balkanu. Zato je Srbija komadana, jer sprovode politiku ravnoteze moci na Balkanu u kojoj male drzave se ne pitaju nista.
@Istinoljubiv . Jbt, ja sam 91. mislio da je moja zemlja Jugoslavija, a da je BiH samo jedna organizaciona, federalna jedinica. Zašto se ograničavati na jednu republiku pored tako lijepe zemlje?!
Prikaži sve komentare (278)