I koje dete će poverovati da su Srbija, Hrvatska, Slovenija i takozvana BIH nekada bile republike jedne države? Nijedno. "Nema nigde da se kupi ledolomac, Srbija ga pravi za 300 mil RSD U februaru naredne godine očekuje se potpisivanje ugovora za izgradnju novog ledolomca.
Do tada će srpske reke kao i prethodnih godina, braniti "mešovita ekipa" razbijača leda iz Srbije, Mađarske i Rumunije, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. U budžetu Srbije za 2018. godinu obezbeđeno je 300 miliona dinara za izradu projektno tehničke - dokumentacije i izgradnju ledolomca. "Kako na tržištu nema gotovog ledolomca koji bi se kupio, pristupilo se izradi dokumentacije odnosno izradi klasifikacione i radioničke dokumentacije
na osnovu koje će se graditi ledolomac", navode u ministarstvu. Izrada dokumentacije je, kažu, u poodmakloj fazi, "praktično završnoj, kojom su utvrđene tehničke karakteristike ledolomca koje su prihvaćene i overene od strane nadležnog organa, Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu". Inače, javni poziv za izgradnju novog ledolomca objavljen je 10. decembra prošle godine, a sklapanje ugovora sa izvođačem, kažu nadležni, očekuje se u 2019. godini."
Prikaži sve komentare (86)