Apsolutno sam PROTIV zabrane rada nedjeljom. Ko želi raditi i zaraditi, neka radi i nedjeljom. To bi, u suštini, trebala biti stvar dogovora poslodavaca i radnika, ali bi inspekcijska kontrola rada nedjeljom i evidentiranja i adekvatnog plaćanja takvog rada morala biti RIGOROZNA. S druge strane, smanjivanje broja radnih dana je trend s kojim se eksperimentira u Svijetu i konzistentnih podataka o benefitima ili štetnosti još nema. Radni dan sa 8 ili sa 10 radnih sati - pitanje je sad.
@A350XWB da si glub glup si a seres na sav glas. Kad uvedu plaćanje po satu, naknadu za subotu a duplo za nedelju kao u normalnom svijetu onda bi i bilo logike ko hoće da radi neka radi. Većina ljudi koja radi nedelju ima porodicu i ne suvišno reći dijelu kući. Porodica je najvažnija jedini mjerenja kvalitete života u normalnom društvu btw
@admir.lingo Vidim da sveznajući Bošnjo, oličen u tvom liku, kaže samo da kaže, i biva, da ispadne on faca. Bošnjo... Zakon o radu (ZOR), kolektivni ugovori, pravilnici o radu i pravilnici o plaćama već odavno reguliraju to o čemu ti prdiš. Diskusija završena.
Prikaži sve komentare (99)