Najstarije crkve na juznoslovenskim prostorima su u Dubrovniku iz 4 vijeka i nedavno pronadjena crkva u Malom Zvorniku, Srbiji iz 6 vijeka. Bogumili su bili hriscani, ali posto nisu htjeli ratovati bili su proganjani od strane i katolicke i pravoslavne crkve. Teza da su danasnji muslimani jedini potomci bogumila je smijesna. Kao prvo, gdje su vam istorijski dokazi? Da li su ti bogumili imali razlicita imena od Srba i Hrvata? Ako jesu, onda nam dajte dokaze imena vasih predaka bogumila!
I sta ti zelis postici s ovim? Hajde ovako, moje prezime vuce korjene iz Like, znam da su bili krscani, jer su bili poturice, vlastela u osmansko doba. Sa su bili apsolutno me ne zanima jer sam ja danas bosnjak, moja stara pramajka je bila bosnjak (musliman kako hoces, nije mi stalo kako se to danas zove, ja znam sta jesam). Moju staru pramajku su srbi ubili i zapalili zajedno sa jos 13 drugih civila, uglavnom staraca i djece. Sve da mi podastres dokaze do 500 godina unazad koji pokazuju sta
@trapper.kerry smo bili ne bi nam bilo stalo jer nam radite to sto radite zadnjih 100 godina i vise. Da ste nas nakon osmanlija prihvatili kao bracu koja su promijenila vjeru danas muslimana na ovim prostorima ne bi ni bilo. Svi bi se vratili na krscanstvo. Ovako, tu smo gdje jesmo.
Prikaži sve komentare (285)