komplexas skutorski, oslobodi se komplexa "bosnjaci" zele vladati, bosnjaci zele normalnu drzavu koja funkcionise a ne torove i plemena. Gradjanska drzava je demokratska drzava koja postuje volju vecine. Sta moze biti lose za "hrvate" ili "serbe" ako vecina se bori za boljitak i bolju perspektivu drzave? Ako vecina se bori za bolji standard za bolju placu recimo od 2200 KM ka prosjecnu, penzije 1200 KM sta je lose za "hrvate ili serbe" U gradjansku drzavu se bosnjaci najvise odricu.
sustav proban u rs-u i vrlo dobro funkcionise (po samoj toj logici) samo im plate odavno prevazisle 2200KM a penzije 1200... nista jaro bez plate od 4,000KM :D
Poturice, čudi me kako niste prihvatili Miloševićevu ponudu građanske države nakon što su se Slovenija i Hrvatska osamostalile? Naime, Milošević je nudio građansku državu SRJ u kojoj bi bile Srbija, Crna Gora i BiH, a gdje bi važilo pravilo jedan čovjek, jedan glas. Naravno da to niste prihvatili, kao što to nismo učinili ni mi Hrvati iz BiH, jer bi Srbi u njoj činili 2/3 većinu, pa bi takva "građanska" država ustvari bila Velika Srbija.
Prikaži sve komentare (166)