Šta traže Srbi na Kosovu kao naciionalna manjina će imati ista prava kao ostale nacionalne manjine.Nema više privilegija za Srbe kao što su imali 100 godina u dvije pređašnje Jugoslavije.U Preševskoj dolini de facto ima više Albanaca nego Srba na Kosovu i u Beogradu ima više Albanaca nego Sba na Kosovu.Albanci su i u Preševskoj dolini i u Beogradu građani drugog reda i nemaju nikakva prava.
Srbi koji zive 1000 godina na Kosovu odakle su I razvili svoju drzavu treba da budu nacionalna manjina Siptarima koji su se doselili prije 50 godina? Nemoj zaborati da se tvoj pradjed, kao I moj pradjed zajedno rame uz rame borili prtiv osmanlija na Kosovu. I da hriscanski manastiri na Kosovu kuturno nasledje koje pripada i tebi, tj tvojih predaka prije nego su preuzeli Islam. Kad su primili islam nisu izbrisali svoju istoriju.
Koji medijski spin, na jugu tačnije u toj preševskoj dolini ima oko 47.000 svih stanovnika, uključujići Srbe, Albance i Rome, pritom su Srbi u opštini Medveđa velika većina a oni uporno je guraju sa ostale dve opštine.
Prikaži sve komentare (186)