Najveći broj nacija i "država" nije sazrio i svijet mora da ima jednog policajca. Uvijek bih za svjetskog policajca birao SAD/Izrael nego npr. Rusiju ili neku od ovih divljih muslimanskih ili dalekoistočnih fanatičnih država. To što i Pakistan ima nuklearnu bombu je nešto najrizičnije što može da postoji, i pod hitno se mora iznaći rješenje da im se oduzmu nuklearke (kao i divljoj Indiji). Po vama, zarad "ravnoteže" treba ovaj psihopata Rohani da ima nuklearnu?
Pa taj bi je ispalio prvom prilikom čim bi mu se fotelja počela izmicati. I Sadam Husein je trebao imati nuklearnu? I onaj Aidid iz Somalije? I Gadafi? Te i ove naše budale, Milošević, Šešelj, Tuđman, Bakir, Mile i Čović? Svi vi "znate" kako je bilo "dobro" u Iraku, Libiji i drugim zaostalim pripizdinama, te kako je "dobro" u Sjevernoj Koreji ili Turskoj? Jeste, eno Zapadnjaci obijaju pragove njihovih ambasada.
ErDrogan hvala Bogu nema nuklearno oružje, ono što ima je u NATO bazi Indžirlik i pod direktnom je kontrolom SAD-a, Turska tu ne smije ni da zaviri ili bilo šta uradi bez Amera. Putin ima zahvaljujući nasljedstvu SSSR-a koji je nekad bio svjetska supersila. Posjedovanje nukleranog oružja zahtijeva veliku dozu odgovornosti, a to svakako nemaju ni ErDrogan ni ovaj turbanaš niti onaj debeli iz Koreje.
Prikaži sve komentare (185)