Stvari ne treba promatrati crno- bijelo. Cinjenica je da tzv youtube majke imaju veliku ulogu u nevakcinisanju djece, ali je isto tako tacno da ZZO nista ne radi na promociji prevencije od zaraznih bolesti. Generalno nepismen narod ima pristup internetu, a tamo je 6,5 milijardi budala i svako iznosi svoje nicim utemeljeno misljenje. A narod ko narod, bira ono sto mu uhu godi. Novine, TV, zakonodavna vlast, moraju biti agresivniji u kampanji
@Ziguligu. Ovde tema nije WHO, nego stopa vakcinacije. Umjesto da komentarišeš članak ili dopuniš moj post, ili pokušaš da argumentovano raspravljaš, ti se kačiš za komentar samo zato što je trenutno prvi, a bez ikakvog smisla. Zapitaj se, treba li WHO i tebe da obiđe?
@Ziguligu. Kume, skuplje je pojedinačno liječenje od npr ebole, nego masovna vakcinacija protiv iste. Ako žele profit, onda bi puštali zarazu da se razmaše, a onda prodavali skupe lijekove. Jedna vakcina, prosječno, košta 1€. Pakovanje antibiotika, antivirotika itd košta 10-20€. Toliko o profitu.
Prikaži sve komentare (112)