Da da..znamo mi to dobro. Islam nije radikalan samo tamo gdje nije u većini ili ako nije politički jači. Mi imamo iskustvo sa islamom od više vijekova i nemamo zabluda da on može biti tolerantan ako ima političku vlast. Primjer su Grci u Turskoj, nemaju ljudi prava ni na svoje vjerske škole a vaseljenski patrijarh ima ograničenu slobodu kretanja i djelovanja. Da ne pominjemo Egipat i druge zemlje.
@kingpimp Sto bi rekli mudroseri, u principu nisi u pravu. U većini država (zemalja) svijeta, a na Balkan 100%, tj. u Evropu 100%, islam je došao uz teško nasilje. U startu je donesen od konjanika osvajača u potpuno hrišćanski svijet. On onda ima vrlo lošu startnu poziciju, još kad dodamo da razni nemuslimani u već. musl. zemljama danas imaju ili loš ili grozan tretman..zaključak je jedini moguć..
Što nespominješ RS i Dodika Bošnjaci tamo nemaju nikakva prava čak nedaju ni da govore materinjim bosanskim jeziku u svojoj zemlji koji je priznat u Ujedinjenim Nacijama. Srebrenica odlikovala Dodika neprijatelja države u kojoj je rođen.
Prikaži sve komentare (105)