Kad si mali u društvu velikih igrača, tada se mali trebaju ujediniti. Sastanite se, formirajte jednu firmu i pravite konkurenciju. Kapitalizam i akvizicije nemaju milosti prema malim i slabim.
Svu prednost koji velike firme imaju nad manjim su tu kao rezultat vlade, ne kapitalizma. Velike firme imaju dovoljno prometa da im cijena pratcenja silnih regulacija ne igra veliku ulogu, male firme te iste regulacije natjeraju da dignu cijene proizvoda, sto vodi do pada. Da ne postoje silni suvisni zakoni, onaj ko ponudi najbolje potrosacima bi bio onaj ko uspje..... Bile to male ili velike firme.
@MulanLabe Slažem se ... npr. trošak CERTIFIKATA, npr. ISO, BSCI, HAACP - je npr. 10 000 KM i onoj firmi koja pravi godišnje 100 000 KM prometa i onoj koja pravi 10 mil. KM prometa ... e sad nekome je to 10% od ukupnog prometa i nemoguće je da to napravi, a nekome je 0,1 % i neće ni osjetiti taj trošak.. Tako je i sa ostalim državnim REGULACIJAMA koje država naplaćuje i to pogoduje VELIKIMA... dakle nije problem u Kapitalizmu - nego u državi
Prikaži sve komentare (100)