Nazalost iz javnih medija saznajemo da lider katolickih cetnika iz HDZ-a BH, Dragan Covic ne priznaje ovaj datum sto naravno potvrdjue da je HDZ na liniji Ante Pavelica, Tudjamna, Milosevica i Drzae Mihajlovica. PA DZOVOLITE OPET DA OVI FASISTI IZABERU SVOG CLANA PREDSJEDNISTAVA IZ REDA HDZ KAOLICKIH CETNIKA.
25. novembar, se obilježava kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Prvo zasijedanje ZAVNOBIH-a (Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine) je održano 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu. Na tom zasijedanju je donesena odluka o obnovi državnosti BiH, potvrđene su njene historijske granice, a Bosna i Hercegovina je definisana kao jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji.
@lilium.bosniakus I da nije ni srpska,ni muslimanska ni hrva,tska,i onda izadje reis Ceric i kaze da Bosnjaci imaju eksluzivno pravo na BiH,ne znam po cemu,Srbi opet na dio koji se zove RS,a Hrvati na zapdni dio,i onda sve to sto je bilo 25-tog pada u vodu sa svih strana,pogotovo sto ona BiH i ova sad nisu ni slicne,u svakom smislu te rijeci,tako da se oko toga nikad nece dogovoriti,treca stvar,svi lazu,istina je negdje u sredini,ali propagnda pravi stanje u kom nacije moraju da plivaju
Prikaži sve komentare (160)