Crveno vino također sadrži alkohol koji jača jetru :) Lobiranje svega i svačega plaćeno parama proizođača i distributera, da se u ovom slučaju dejstvo alkohola na organizam pametno prešuti. Kao i uticaj gomile šećera u medu.. Kaže nije štetno kašiku meda svako jutro jer to nije pretjerano puno šećera, a u medu ima zdravih tvari. Ima zdravih trvari ali tek u tragovima. Ostatak je šećer i malo vode. Kao i vino, yebo dejstvo alkohola na jetru i šećera na pankreas.
@sezam.susam da i ne... zavisi kakav med konzumiras, da li kupujes u trznom centru ili od seljaka koji sam proizvodi (i tu treba paziti, ne radi ni oni svi dobar med). Zavisi koliko vina pijes, flasu ili casu. Zavisi koliko i kakvu cokoladu jedes, malo ili pet komada, sa +50% kakaa ili one punjene s svim i svacim. Znaci ne valja nista previse konzumirati i treba obratiti paznju na sastojke i kvalitetu proizvoda.
@sezam.susam ima cakica s medom, nesto s okretanjem tegle, kako mozes vidjeti da li je med dobar ili je pun secera. Moj suprug to uvijek radi, uvijek okrece tegle, ja ne posjedujem te talente, meni svaki med isto izgleda. Dobro on je i taj koji je veliki ljubitelj meda. Gdje god idemo, obvezno na putu stajemo da okrenemo koju teglu 😂🤣
Prikaži sve komentare (60)