Neandertalci, seljacine i prostacine koji su okupirali dio Republike BH proglasivsi to nekom drzavom u drzavi, a to su uradili veleizdajoim Alije, Silajdzica i td, te silom i genocidom SADA PRAVE PARALELU IZMEDJU REFRENDUMA U KATALONIJI I NAGOVJESTENOG REFERENDUMA U GENOCIDNOJ TVOREVINI.
Cinjenica da je Katalonija bila samostalna i kao takva usla u okvir Spanske drzave u 15 viujeku zajedno sa Kastiljom, cime je formirana Spanska drzava, to vladajucu strukturu cetnika iz tzv RS ne zanima. Njima je dovoljno da u Kataloniji padene kisa pa eto imamo paralelu??? koju cemo iskoristiti da pokazemo bre Evropi da smo i mi kao Katalonci slobodan narod????
@lilium.bosniakus Ukratko, Katalonija se u XII vijeku ujedinila sa Aragonijom, a potom u XV, brakom Fernanda II od Aragona i Izabele I od Kastilje, spojila se sa Kastiljom, čime se polako formira obris današnje Kraljevine Španije. Katalonci su i u to doba, kao i danas imali svoj jezik i autonomiju, ali pomeranjem trgovačkih puteva ka Atlantiku, Kastilja i Madrid su jačali, a Katalonci slabili.
Prikaži sve komentare (216)