Šta znači biti najuspješniji? Imati najveću dobit poslije poreza? Imati najveći prihod? Pa ima li drugih pokazatelja? Da li se iko pita kako je moguće da Bingo ima tako veliku profitnu stopu u industriji u kojoj se profitna stopa nakon oporezivanja kreće od 0,5-5% (u globalnim okvirima)???? Pa oni daju minimalne plate radnicima (420-500KM). Radnicama se ne produžava Ugovor o radu ukoliko zatrudne. Ljudi ne mogu na bolovanje otiči - prekida (ne produžava) im se ugovor itd itd...
Bingo izrabljuje ljude i tačka. Nema tu patriotizma. Patriota može biti ako da stipendije djeci svojih radnika. Ako im da veće plate. Ako ih tretira ko ljude, a ne ko stoku...ostalo je sve jeftini PR...koji će kad tad provaliti SVI.
@majklfinli tako se to radi kad nema drzave da zastiti radnike. I ja i ti bi prvi takav poslovni plan imali, najlaksi nacin da se dodje do ogromnog novca. U svim EU drzavama je posao u prodavnicama tipa Binga najnizi gdje mozes raditi, osim cistacica. Ali i dalje imaju sva prava kao i ostali, jer drzava stoji iza radnika i stiti ga od poslodavca.
Prikaži sve komentare (36)