Kada bi svaki od 2 miliona Bosnjaka u Bosni mjesecno potrosio samo 100 KM na kupovinu domacih proizvoda to je mjesecna investicija od 200 miliona KM u domacu proizvodnju. Ako bi 12 mjeseci trosili po 100 KM to bi bila investicija od 2,4 milijarde KM u domacu proizvodnju. Za 10 godina to je 24 milijarde KM ostavljene u Bosni. Zamislite sa 24 milijarde KM koliko bi se radnih mjesta otvorilo, poboljsao kvalitet i konkurentnost domace privrede i koliko bi ojacali drzavu. Zato pamet u glavu
Ma nije problem kupovati domace, nego je dosta problem sto to domace nema kvalitet nikakav (ne govorim za sve proizvode naravno), takodjer da bi ti pokrenuo neki biznis izgubis volju za sve jer dok zavrsis papire vec ces u penziju a kad dobijes sve papire i dozvole eto ti drzave, kamatara inspekcije itd itd.
@Sekiracija Iluzija je da nemamo kvalitet. Vjeruj mi Alma-Ras proizvodi kvalitetniji donji ves od bilo koje srpske, hrvatske ili slovenacke marke. Mak zara cokoladice nema ih boljih. Pogledaj kosulje Bontex Maglaj, lik uvezao svicarski kapital i tehonologiju u proizvodnji tekstila. Bony sokovi - uveden svedski metod proizvodnje sokova, kako se u Skandinaviji prave sokovi. Dosta nasih dijasporaca se vratilo, donijelo know-how metode sa Zapada i kapital i ulozilo u BiH. Imamo kvalitet!
Prikaži sve komentare (68)