"Lover, Stalker, Killer"
38

Trenutno najgledaniji Netflixov dokumentarac donosi uznemirujuću priču i zaplet "ljubavnog trokuta"

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Novi kriminalistički dokumentarac "Lover, Stalker, Killer" trenutno je jedan od najgledanijih filmova na Netflixu.

Naime, film je premijerno prikazan 9. februara na Netflixu te kako navode strani mediji, trenutno zauzima prvo mjesto na listi najgledanijih dokumentaraca, a što ga ujedno i čini jednim od najpopularnijih sadržaja na ovoj streaming platformi.

Zanimljivo je da dokumentarac na platformi Rotten Tomatoes trenutno od kritičara ima ocjenu 100 posto, dok ga je publika ocijenila ocjenom 74 posto.

Priča je o muškarcu Daveu Kroupu, koji želi pronaći ljubav nakon razvoda tako što se pridružuje aplikaciji za upoznavanje Plenty of Fish. Nakon nekog vremena, Kroupa upoznaje Shannu Golyar, ali njihova veza trajala je samo šest mjeseci.

On ubrzo nakon toga upoznaje Cari Farver, ali to se nije svidjelo Shanni Golyar, koja postaje ljubomorna i na različite načine pokušava uništiti Daveov život ugrožavajući ne samo njegovu sigurnost, već i sigurnost njegove nove djevojke, ali i bivše žene.

Ova 90-minutna priča donosi nevjerovatan zaplet ljubavnog trokuta, a sam dokumentarac zapravo želi prikazati opasnost od online upoznavanja.