Da li je pretjerao?
122

Ronaldova izjava odjeknula Evropom, saudijsku ligu smatra boljom od "lige petice"

D. P.
Ronaldo na dodjeli nagrada (Foto: Screenshot)
Ronaldo na dodjeli nagrada (Foto: Screenshot)
Proslavljeni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo obratio se javnosti na dodjeli Globe Soccer Awardsa i tu je još jednom otkrio koliko cijeni saudijski nogomet čiji je dio postao početkom prošle godine.

Ronaldo i dalje nema namjeru stati iako je već dugo u poznim igračkim godinama. Igra sjajno za saudijski Al Nassr i 2023. godinu okončao je kao najbolji strijelac na svijetu.

Portugalskog nogometaša impresionirali su rezultati Manchester Cityja u prošloj godini u kojoj su osvojili čak pet trofeja uključujući i Ligu prvaka. Ronaldo prognozira da će City biti u vrhu evropskog nogometa i ove sezone.

"Manchester City je uradio fantastične stvari i čestitam im na sjajnoj sezoni, igračima, treneru... Konačno su osvojili Ligu prvaka, a vjerovatno su je zaslužili i prije dvije godine. Uživam gledajući ih kako igraju i ove godine bi mogli to ponoviti. Favoriti su uz Real Madrid i Bayern", rekao je Ronaldo.

Od svog dolaska u Saudijsku Arabiju Ronaldo brani nogomet u ovoj zemlji. Prije je govorio da će saudijski nogomet biti među pet najjačih liga svijeta, no sada je podigao skalu i prognozirao ulazak među tri najbolje.

"Osjećam se sretnim u Al Nassru, bio je to sjajan potez. Saudijska liga je u procesu, bit će dugotrajno, ali korak po korak doći će do top nivoa. Mislim da će postati top tri liga svijeta i ljudi u Saudijskoj Arabiji će biti ponosni", rekao je Ronaldo, a onda privukao pažnju nogometne javnosti porukom o francuskom nogometu:

"Liga u Saudijskoj Arabiji nije slabija od Lige 1. Saudijska liga je kompetitivnija od francuske Lige 1, to mogu reći nakon jedne godine provedene ovdje. Bolji smo od francuske lige već", poručio je Ronaldo i izazvao mnogo pažnje.