Priča iz Australije
0

Đoković otkrio neobičnu ljubav koja traje već 15 godina: Povezan sam s jednim drvetom

D. P.
(Foto: Instagram)
(Foto: Instagram)
Svjetski broj jedan Novak Đoković progovorio je o povezanosti s jednim drvetom iz Melbournea kojeg stalno posjećuje dok je na turnirima u Australiji.

Na konferenciji za medije nakon pobjede u drugom kolu Australian Opena, Đoković je govorio o posebnom odnosu s drvetom iz Melbournea. Rekao je kako tu pronalazi svoj mir te lokaciju posjećuje već 15 godina.

"Jednostavno mi se svidjelo. Svidjelo mi se njegovo korijenje, debla, grane i sve ostalo", rekao je Đoković koji dodaje da mu je to drvo davalo snagu tokom posljednjih 15 godina.

Drvo se nalazi u botaničkom vrtu u centru Melbournea. Novinare je zanimalo zašto se baš tu vraća tokom svakog turnira.

"Postoji jedno određeno drvo s kojim sam imao poseban odnos u posljednjih 15 godina. Volim svaki kutak botaničkog vrta i mislim da je nevjerovatno blago za Melbourne što ima takav park i prirodu u centru grada. Povezan sam s tim drvetom, jednostavno mi se svidjelo. To je to, sada smo povezani", rekao je Đoković.

Inače, Đoković je savladao Dinu Prižmića i Alexeija Popyrina u prva dva meča u Australiji, a u oba je izgubio po jedan set. U trećem kolu rival će mu biti Argentinac Martin Etcheverry.