Sasvim iskrena
92

Nina Badrić: Ženi je danas zabranjeno starenje, a muškarce se glorificira sa svakom novom borom

I. S.
Foto: Instagram/badrich
Foto: Instagram/badrich
Nina Badrić je u nedavnom intervjuu govorila o izazovima s kojima se susreće u privatnom životu te položaju žena u današnjem društvu.

"Ipak živimo još uvijek u muškom svijetu gdje su pravila za žene drukčija negoli za muškarce. Trebalo mi je i snage i vremena da se izborim za to da me muški saradnici percipiraju kao osobu koja je talentirana i sposobna te da skrenem njihov pogled s fizičkog na osobnost", rekla je za hrvatsko izdanje magazina Ljepota i zdravlje.

Dodala je da su, nasreću, prošla vremena kad je gotovo svaki poslovni sastanak ili snimanje završavalo pozivom na večeru ili dvosmislenim rečenicama.

"Živimo u vremenima konzumerizma i estetike i tu je žena postala objekt koji se konstantno komentira i čini mi se da je taj teror postao još jači. Ženi je danas 'zabranjeno' starenje, dok se muškarce glorificira sa svakom novom borom", kazala je.

Bilo je mnogo situacija koje su utjecale na njen poslovni, ali i privatni život.

"Takvih je trenutaka bilo puno, u kojima izlazite ili kao pokojnik ili kao pobjednik. Uvijek me vodila snažna intuicija jer sam po karakteru borac i nepopravljivi optimist. U svemu gledam bolju stranu i uvijek imam puno vjere za ljude. Najviše sam kao osoba izrasla u patnjama. One su me oplemenile. Kad čovjek zagrli svoju bol, tada izraste puno plemenitiji nego što je to ikada dotad bio", kazala je.