25. novembra
106

Banjalučka policija zabranila SDP-u da obilježi Dan državnosti BiH

SRNA
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Policijska uprava Banja Luka zabranila je održavanje javnog skupa povodom Dana državnosti BiH u organizaciji Gradskog odbora SDP-a koji je bio planiran za subotu 25. novembra u Banjoj Luci.
Iz policije RS-a je saopćeno kako je "procijenjeno da postoji realna mogućnost da na ovom javnom skupu može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine, te do ozbiljne opasnosti od nasilja ili do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu."

Rješenje o zabrani doneseno je nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti, imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim skupom bilo mnogo negativnih rekacija, kao i operativne informacije da pojedinci javno pozivaju građane na masovno okupljanje s ciljem sprečavanja ovog skupa.

U saopštenju se dodaje da je ovo rješenje doneseno u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku i Zakonom o javnom okupljanju.

Iz Policijske uprave Banje Luke apeluju na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.

Podsjetit ćemo da je prošle godine isti skup održan na banjalučkom Velesajmu nakon što je hotel Bosna zbog pritisaka otkazala gostoprimstvo.