Učesnik realityja
14

Bivši igrač Arsenala i Liverpoola izgubio milione, nova zanimacija mu je hrvanje u blatu s puškom

S. G.
Nekadašnji nogometaš Arsenala i Liverpoola, Jermaine Pennant, ponovo je dospio u žižu javnosti britanske javosti i to zbog svog novog hobija.

Naime, Pennant je jedan od takmičara koji će se pojaviti u tamošnjem rijalitiju "Celebrity SAS: Who Dares Wins", gdje učesnici moraju da prođu kompletnu obuku SAS specijalaca.

Pobjednik showa će osvojiti poznamašan iznos novca koji bi Englezu sasvim sigurno dobro došao s obzirom da je nedavno bankrotirao.

Luksuzan život mu je došao glave, te je od igrača koji je itekako obećavao, ujedno i zarađivao ogroman novac, došao u ovakvu situaciju.

Pennant je istakao da je tokom karijere izgubio više od 10 miliona funti, opisao je sebe kao "finansijski nepismenog" momka koji je ulazio u takvu zbrku da je zaboravljao da pojseduje kuće.

Osim toga, ispričao je samo za jednu noć u jednom lokalu u Las Vegasu potrošio 25.000 funti na piće.

"Iskreno rečeno, mogao sam da budem milijarder i opet bih sve sj**ao. Napravio sam toliko grešaka, ali nisam znao kako da se nosim sa tim stvarima", poručio je bivši nogometaš koji je iza sebe imao burnu prošlost sa ženama.

Sa popularnim modelom za odrasle Alicom Goodwin ima jedno dijete, a ona nije jedina iz te branše s kojom se upustio u ljubavnu avanturu.