Sastanak u Sarajevu
0

Forto sa njemačkim sekretarom u ministarstvu digitalizacije: Njemačka je spremna pomoći BiH u ovom segmentu

S. Š.
Schnorr i Forto
Schnorr i Forto
Ministar prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine Edin Forto ugostio je danas u Sarajevu državnog sekretara Ministarstva za digitalizaciju i promet Njemačke Stefana Schnorrora.

"Njemačka je spremna pomoći Bosni i Hercegovini da uhvati korak sa ostatkom Evrope u procesu digitalizacije koji je od ključnog značaja za svaki drugi vid razvoja i napretka", poručio je državni sekretar Ministarstva za digitalizaciju i promet Savezne Republike Njemačke Stefan Schnorr.

Forto i Schnorr sastali su se u okviru Digitalnog samita Zapadnog Balkana koji se danas i sutra održava u Sarajevu.

Zajednički je ocijenjeno da je od presudnog značaja ulaganje u širokopojasnu infrastrukturu kao i rješavanje izazova kao što su kibernetička sigurnost, zaštita privatnosti i etički aspekti tehnologije.

Ministar Forto je naveo kako Šesti digitalni samit Zapadnog Balkana u Sarajevu predstavlja izvanrednu priliku za zajednički rad na unapređenju našeg digitalnog ekosistema, naglasivši kako ovaj događaj može ozvaničiti "početak nove ere digitalnog razvoja regiona u kojoj ćemo zajedno graditi prosperitet i bolju budućnost za sve naše građane".