Klub potvrdio
16

U Realu se s razlogom hvataju za glavu zbog velikog talenta: Oporavio se, a onda opet povrijedio

K. H.
Foto: Arda Guler/Real Madrid Twitter
Foto: Arda Guler/Real Madrid Twitter
Iako su navijači Real Madrida imali velika očekivanja od turskog supertalenta Arde Gulera (18), ovaj vezni nogometaš na treningu je doživio novu povredu i van terena će opet biti izvjesno vrijeme.

Kako navode španski mediji, Guler je novu povredu doživio na današnjem treningu, a da nesreća bude veća, desilo se to u posljednjim sekundama treninga, kada mu je nastradao mišić i došlo do povrede zbog koje će opet biti van konkurencije i mogućnosti da zaigra za Kraljevski klub.

Ancelotti je najavio da mu nedostaje malo ritma i navike na stil koji Real igra, ali da je to normalno i da mu, zbog činjenice da je veliki talenat, ne bi trebalo predstavljati problem.

"Dobro je i spreman je. Malo je van ritma i treba se navići na način naše igre. To je normalno, ali on je veliki talenat", najavio je danas Ancelotti.

Ipak, ubrzo nakon svega, desila se nova povreda, koja je naknadno potvrđena iz kluba.

"Nakon pregleda našeg nogometaša Arde Gulera ustanovljena je povreda lijevog butnog mišića", kratko je rečeno iz Real Madrida.

Ovaj nogometaš će, tako, sačekati još neko vrijeme kako bi odigrao svoj prvi meč za tim iz Madrida, no navijačima njegove povrede nikako ne slute na dobro i s razlogom su zabrinuti šta mogu očekivati u budućnosti.

Podsjetimo, Guler je ovog ljeta stigao na Santiago Bernabeuu iz redova turskog Fenerbahčea u transferu vrijednom 15 miliona eura, a na prvim treninzima zadivio je sve u klubu i s razlgoom su od njega bila velika očekivanja. Na njih će se, međutim, još sačekati.