"To je moj klub"
58

Rafael Nadal i izjava o kojoj bruje španski mediji: Volio bih jednog dana biti predsjednik Reala

K. H.
Rafael Nadal i Florentino Perez
Rafael Nadal i Florentino Perez
Španski teniser Rafael Nadal kaže da bi jednog dana želio postati predsjednik Real Madrida, ali da to trenutno nije moguće jer Kraljevski klub ima "najboljeg mogućeg predsjednika".

Ovaj 37-godišnjak, koji je osvojio 22 Grand Slam titule u karijeri i po toj statistici je drugi najbolji svih vremena, iza Novaka Đokovića koji je osvojio 24 najveća pehara, kaže da se u budućnosti vidi na mjestu predsjednika Reala.

"Mislim da se mogu vidjeti na tom mjestu. Mislim i da bih volio to. Ali, potrebno je puno stvari, a prije svega, Real danas ima najboljeg mogućeg predsjednika. Nakon toga, moram reći da ono što ja danas mislim ne mora značiti da ću misliti i sutra. A kada vrijeme prođe, onda se i život mijenja", rekao je Nadal pa nastavio:

[TWITTER]1704170989083312437[/TWITTER]

"Čovjek mora znati da li je sposoban uraditi takve stvari. Ja sam prema sebi poprilično realan, manje-više znam svoja ograničenja i ne znam da li bih bio sposoban biti predsjednik Reala. Ali, vrijeme će pokazati."

Španski mediji navode da ovo nije prvi put da Nadal, inače vatreni navijač Reala, govorio o interesu da naslijedi Florentina Pereza na mjestu predsjednika.

Tako podsjećaju na izjavu iz 2017. godine kada je rekao da je veliki nogometni fanatik i da je Real Madrid "njegov tim", te da bi s tim u vezi jednog dana volio biti predsjednik kluba.