Kvalifikacije za EP
13

Ukrajina imala vodstvo protiv Engleske, na kraju se oba tima zadovoljila podjelom bodova

K. H.
Nogometaši Ukrajine i Engleske remizirali su u meču 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a konačan rezultat susreta koji je odigran u poljskom Wrocławu glasio je 1:1.

Ukrajina je nešto bolje otvorila meč pa je tako u 26. minuti, nakon lijepe timske akcije, nogometaš Arsenala Zinchenko pogodio za 1:0 i veliko slavlje ukrajinskih navijača. Ipak, slavlje je trajalo samo do 41. minuti jer je nakon asistencije Kanea na 1:1 izjednačio Walker.

U drugom poluvremenu nismo gledali posebno zanimljivu utakmicu, a možemo izdvojiti tek šansu Sake u 59. minuti, kada je njegov udarac pogodio prečku, nakon čega nije bilo pretjeranih uzbuđenja i susret je završio bez pobjednika.

Nakon ove utakmice, Engleska ostaje prva na tabeli grupe C sa 13 od 15 osvojenih bodova, dok je Ukrajina druga i nakon četiri odigrana meča imaju sedam osvojenih bodova. Italija, koja također igra u ovoj grupi, treća je na tabeli s tri boda iz dvije odigrane utakmice.

U terminu od 18 sati odirana su još dva meča. Andora i Bjelorusija su remizirali bez pogodaka, dok je Švedska bez većih problema bila bolja od Estonije u gostima rezultatom 5:0.

Ranije i u terminu od 15 sati odigran je jedan meč, a selekcija Belgije pobijedila je Azerbejdžan rezultatom 1:0.

Rezultat i tabele:

Grupa C:

Ukrajina - Engleska 1:1

Tabela:

Standings provided by Sofascore

Grupa F:

Estonija - Švedska 0:5

Azerbejdžan - Belgija 0:1

Tabela:

Standings provided by Sofascore

Grupa I:

Andora - Bjelorusija 0:0

Tabela:

Standings provided by Sofascore