La Liga
0

Čudesni Bellingham je opet heroj Reala, pogledajte kako je u 95. minuti pogodio za pobjedu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Real Madrida pobijedili su Getafe rezultatom 2:1 i to zahvaljujući sjajnom Judeu Bellinghamu, koji je u 95. minuti postigao peti gol u sezoni i donio pobjedu Kraljevskom klubu.

Sam početak utakmice slutio je da će Real imati probleme u ovom meču. U 11. minuti, Borja Mayoral pogađa za 1:0 i donosi gostima vodstvo. U 24. minuti, sudija je pokazao na bijelu tačku nakon prekršaja igrača Getafea u svom kaznenom prostoru, no nakon VAR intervencije i još jednog pregleda situacije, promijenio je svoju odluku.

Dobru šansu Real je imao u 33. minuti kada je Modrić šutirao glavom, ali gostujući golman je odbranio, što je ujedno bila i posljednja šansa u prvom poluvremenu.

Već na samom početku drugog dijela, Real stiže do poravnanja. Joselu je bio na pravom mjestu i pogodio za 1:1, a očekivano, nakon toga su uslijedili žestoki napadi Reala. Dvije dobre šanse imao je Kroos u 54. i 55. minuti, no nije uspio pogoditi, da bi Carvajal u 65. minuti propustio novu šansu za Real.

Šanse pred golom Getafea su se redale, no Real nije uspio doći do gola, a onda se odlučujući trenutak na utakmici desio u 95. minuti. I opet, heroj Reala je bio sjajni engleski nogometaš Jude Bellingham, koji u samom finišu utakmice postiže čak peti gol u ovoj sezoni i tako donosi pobjedu Realu.

Nakon ove utakmice, Real ostaje prvi na tabeli s maksimalnih 12 bodova iz četiri odigrane utakmice.

Tabela:

Standings provided by Sofascore