Liga prvaka
40

Rendulić i Barišić uoči susreta Zrinjskog i Slovana najavili veliku borbu za pobjedu

G. Š.
Uoči sutrašnjeg meča između Zrinjskog i Slovana koji se igra u okviru drugog pretkola Lige prvaka na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru s početkom u 21 sati, šef stručnog štaba mostarskog tima Krunoslav Rendulić je najavio veliku borbu za pobjedu.

"Slovan je čvrsta ekipa koja ima dosta dobrih pojedinaca i ni u jednom momentu ne gubi glavu niti raspored. To je ekipa koja s igračem manje isto tako zna šta želi i šta hoće, tako da nas čeka jako, jako težak protivnik", kazao je Rendulić.

Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Krunoslav Rendulić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Ali, kako je naglasio i u redovima Zrinjskog je jako dobra atmosfera i jedva se čeka sutrašnji meč.

"Naša očekivanja su uvijek ista, uvijek najviša. Očekujemo da ćemo pružiti dobru igru i zabilježiti pobjedu", rekao je Rendulić.

Osvrnuvši se na prošlost sa Slovanom, kaže kako ne treba vući nikakve paralele od prošle godine, navodeći kako je ta ekipa pokazala upravo ono o čemu govori, te da se nisu puno mijenjali.

"Prošle godine smo kući dobili 1:0, ali isto tako smo primili gol kad su oni imali igrača manje. Ta ekipa je čvrsto organizirana, disciplinirana i neće biti nimalo lako. Ali, mi smo svjesni svoje kvalitete i jednostavno želimo pobijediti", kazao je šef stručnog štaba HŠK Zrinjski.

Naglasio je kako je Slovan za nivo jači od ekipe Urartua, te da je pred mostarskim Plemićima veliki izazov.

"Urartu je ekipa koja želi igrati, koja se želi nadigravati bez obzira na rezultat, a Slovan ne gubi glavu, čvrsti su i najbolje se osjeća u srednjem bloku, gdje žele brzim tranzicijama ugroziti protivnika i sigurno su za nivo više od Urartua. Imat ćemo sigurno podršku navijača i na tom valu optimizma, na tim krilima ćemo pokušati napraviti dobar rezultat a to podrazumijeva pobjedu", rekao je Rendulić.

Hrvoje Barišić (Foto: G. Š./Klix.ba)
Hrvoje Barišić (Foto: G. Š./Klix.ba)

Istog stava je i Hrvoje Barišić koji je postigao posljednji penal u susretu sa Urartuom i na taj način Zrinjskom donio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Kaže da je osjećaj je bio izvanredan pogotovo nakon onog promašenog penala u Slovačkoj koji mu je bilo teško podnijeti psihološki, ali kako ističe, "ko nije pucao penal, nije promašio, a nije ni zabio, tako da se mora preuzeti odgovornost".

"Bit će još utakmica, penala i promašaja mene i bilo koga, to je sastavni dio igre i možemo samo biti sretni što smo prošli. Sigurno je da će se ova utakmica razlikovati jer mi imamo relativno novu ekipu, imamo dosta igrača koji su tek stigli na našu klupu i treba se to uigrati. Mislim da je tranzicija Slovana najveća opasnost. Imaju brze igrače, špic je jako brz igrač, bio je prvi strijelac prvenstva i moramo biti na oprezu. Mislim da će utakmica biti čvrsta i da su i oni fizički jaki i brzi, a mi ćemo se oduprijeti na svoj način", zaključio je Barišić.

Veliki značaj za njih će imati jaka podrška navijača, jer su sve ulaznice rasprodate u rekordnom roku. Stoga su izrazili žal što nije završena gornja tribina, jer mnogi koji su željeli nisu mogli kupiti ulaznice za tu utakmicu.

Uvjereni da bi se i duplo više ulaznica rasprodalo, vjeruju da će se uskoro povećati kapaciteti kako bi svi koji žele, mogli pratiti utakmice na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru.

Prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka igra se sutra na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru od 21 sat, dok će se uzvratni meč igrati za sedan dana u Bratislavi.