Primijenite ih
48

Donosimo savjete uz pomoć kojih ćete brže i efikasnije očistiti kuću

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Ne postoji ispravan ili pogrešan način čišćenja. Bez obzira na to kako to radite, održavanje prostorija u kojim svakodnevno boravite veliki je poduhvat.
Kućanski poslovi su vrlo često zahtjevni, koje bi mnogi radije preskočili. Međutim, uz pomoć nekoliko savjeta za čišćenje i održavanje doma, olakšat će vam svakodnevnicu.

Uklonite nered

Prije nego što krenete brisati prašinu ili usisavati, uklonite smeće i pospremite stvari na njihovo mjesto. Kada to učinite, bit će vam dosta lakše vidjeti koliko će vam trebati vremena da dovršite čišćenje.

Stavite sredstva na čišćenje na jedno mjesto

Stavljanjem sredstava za čišćenje na jedno mjesto olakšat će vam sam proces čišćenja. Prikupite sva sredstva i krpe s kojima planirate čistiti u jednu korpu ili kutiju i nosite je po prostorijama dok pospremate.

Napravite raspored

Raspored čišćenja dat će vam uvid koje su prostorije prioriteti i koliko će vam trebati vremena da pospremite dom. Nema smisla uvijek iznova čistiti isti prostor ako zanemarujete ostale prostorije. Podijelite svoje zadatke čišćenja na dnevne, sedmične i mjesečne popise.

Isprobajte "totalnu" metodu

Takozvana totalna metoda odnosi se na čišćenje cijele kuće pri svakom održavanju, ali tako da ukoliko planirate brisati prašinu u dnevnom boravku, to učinite u svim prostorijama. Usredotočenost na jedan zadatak dugoročno će vam uštedjeti vrijeme i pomoći će vam da izbjegnete ponovno čišćenje istog prostora.

Redovno održavajte predmete poput krpa i spužvica

Da bi efikasno čistili, potrebno je redovno održavati predmete uz pomoć kojih čistite. Na taj način ćete uštedjeti vrijeme prilikom čišćenja, jer vaše čiste krpe, spužvice i drugi alati neće imati ostatke prašine i neugodne mirise.