Sramotna izjava
135

Stanivuković o "otimanju" banjalučke imovine: Da oni to prodaju privatnicima, Bošnjacima, muslimanima

I. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Danas je u Banjoj Luci na lokaciji stare autobuske stanice organizovan protest kojem se pridružili uposlenici Gradske uprave Banje Luke i brojni građani.

Protest je organizovan zbog presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine prema kojoj je zemlja na kojoj se nalazi Stara autobuska stanica u vlasništvu Autoprevoza.

Presuda je trebala biti izvršena danas, ali je odlučeno da se odloži zbog protesta na kojem je prisustvovao i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

On je građanima poručio da, ukoliko ih neko pita kojim povodom su došli na ovu lokaciju, odgovore da čekaju autobus. Kasnije je poručio da skup nije bio najavljen Policijskoj upravi.

Stanivuković je poručio da ne prihvata odluku Ustavnog suda BiH jer su time poništene ranije presude sudova u Republici Srpskoj, a prema kojima je ovo zemljište u vlasništvu grada Banja Luka.

Međutim, rekao je da se oko ovog pitanja može postiću ugovor, ali pod uslovom da se odustane od Vidovdanske ulice. Istakao je da neće pristati da lokacija na kojoj je spomenik “12 beba” i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske pripadne Autoprevozu.

“Da oni to onda prodaju nekim privatnicima, Bošnjacima, muslimanima”, upitao je Stanivuković ističući da ne može dozvoliti da grad ostane bez historijskih obilježja RS-a, prenosi N1.

Draško Stanivuković je objavio video svog obraćanja na svom Twitter nalogu. Međutim, dio u kojem spominje muslimane i Bošnjake je izostavljen, a može se pretpostaviti da je upravo na ovom dijelu napravljen rez te se izjava završava time da Autoprevoz može prodati zemljište nekome ko nije "njihov" te da ovo neće više biti "srpsko".

“Razgovaramo oko ovog, Vidovdansku, galeriju, zaboravite bolan, alo doviđenja”, poručio je.