Vrijeđanje žrtava
60

SDA Srebrenica osudila Tursunovićevo učešće u organizaciji i prijemu u povodu Dana policije RS

FENA
Salko Tursunović (Foto: D. S./Klix.ba)
Salko Tursunović (Foto: D. S./Klix.ba)
Općinski odbor Stranke demokratske akcije Srebrenica osudio je postupak predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Salke Tursunovića, koji je učestvovao u organizaciji i prijemu u povodu 4. aprila - Dana policije entiteta RS.

Iz SDA navode kako se radi o sramnom i za žrtve genocida ponižavajućem postupku.

"Općinski odbor SDA Srebrenica osuđuje postupak Salke Tursunovića kojeg su srpske političke partije izabrale da predstavlja Bošnjake, a koji je u svojstvu predsjednika Skupštine opštine Srebrenica učestvovao u organizaciji i prijemu u povodu 4. aprila, Dana policije entiteta RS", saopćeno je iz OO SDA Srebrenica.

Iz ove stranke podsjećaju da su po pravosnažnoj presudi Međunarodnog suda pravde u Hagu dijelovi vojske i policije RS-a osuđeni za genocid nad Bošnjacima.

"Ovaj ponižavajući i izdajnički postupak Salke Tursunovića je dokaz da je njegova izdaja bošnjačkog kluba u SO Srebrenica došla na naplatu", navodi se u saopćenju.

Kako se nadalje navodi, Općinski odbor SDA Srebrenica će tražiti od organizacija preživjelih žrtava genocida da se Salki Tursunoviću uskrati prisustvo zvaničnim programima  obilježavanja na mjestima gdje su u genocidu ubijeni Bošnjaci.

"Ne može se, istovremeno, obilježavati i podržavati dželat i žrtva", poručili su iz OO SDA Srebrenica.