Liga prvaka
4

Tok utakmice: Bayern - PSG 2:0

N. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna i Paris Saint-Germaina večeras od 21:00 sat igraju revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka, a tekstualni prijenos susreta možete uživo pratiti na portalu Klix.ba.
90+6' - Gotova je utakmica! Bayern je zasluženo pobijedio i izbacio PSG iz Lige prvaka!

90+4' - Pogodak Manea poništen je zbog ofsajda. Igra PSG-a se totalno raspala.

90' - GOOOOO! Bayern je udvostručio prednost, a strijelac je Gnabry!

Cancelo je povukao kontru i odličnim dodavanjem pronašao Gnabryja koji nije pogriješio u mat situaciji. PSG je na konopcima.

86' - Dvostruka izmjena u Bayernu. Izašli su Coman i Muller, a ušli su Gnabry i Cancelo.

82' - Nova velika prilika za PSG! Opet je Ramos bio najviši u skoku nakon kornera, ali je lopta otišla malo pored stative.

81' - Dvostruka izmjena u PSG-u. Izašli su Vitinha i Mendes, a ušli su ekitike i Bernat. Kod Bayerna je ušao Mane umjesto Gnabryja.

76' - Izmjena i u PSG-u. Zaire-Emery ulazi, a izlazi Ruiz.

68' - Nagelsmann je odlučio napraviti izmjenu. Sane ulazi, a izlazi Choupo-Moting.

65' - Sjajna prilika za PSG. Ramos je pucao glavom nakon centaršuta iz kornera, ali je Sommer odlično odbranio.

61' - GOOOOOL! BAYERN VODI 1:0, A STRIJELAC JE CHOUPO-MOTING!

Bila je to velika greška Verrattija. Goretzka i Muller su mu zajedničkim snagama oduzeli loptu na 16 metara od gola Parižana, a Goretzka je zatim dodao Choupo-Motingu koji nije imao težak zadatak. Bayern sada vodi u ukupnom skoru 2:0.

52' - Bayernu je sada poništen pogodak zbog ofsajda. Choupo-Moting je postigao gol glavom nakon ubačaja Daviesa, ali označen je ofsajd Mullera koji je pokušao igrati loptom nakon udarca Choupo-Motinga.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Galtier je napravio i drugu promjenu. Odlučio je da će ući Bitshiabu, a izaći Mukiele.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Iako je PSG imao veći posjed lopte, Bayern je imao više opasnih napada i šuteva. Ipak, najbolju priliku u prvih 45 minuta imao je Vitinha, ali je De Ligt spektakularno intervenisao i spasio Bayern.

38' - Kakva prilika za PSG. Neoprezni Sommer je izgubio loptu, Vitinha neometan pucao s ivice šesnaesterca, ali je De Ligt uspio klizećim startom izbaciti loptu s gol-linije. Velika sreća za Bayern.

36' - Prva izmjena igrača. Marquinhos zbog povrede izlazi, a zamijenit će ga Mukiele.

31' - Najbolja šansa na utakmici za sada. Bila je do dobra kombinacija Bavaraca. Musiala se izvukao na lijevu nogu, ali je pucao iz teške pozicije pa je Donnarumma to odbranio.

25' - Prva dobra prilika na utakmici. Messi je u gužvi nakon ubacivanja Mendesa došao do lopte, ali su ga zaustavili Sommer i De Ligt.

16' - Izuzetno oprezno otvaranje utakmice. Još uvijek čekamo na prvu veliku priliku. Parižani uglavnom pokušavaju preko Mbappea, ali za sada odbrana Bayerna na čelu s golmanom Sommerom nema problema.

6' - Nakon početnog ispitivanja snaga, počele su i prve konkretnije akcije. Prvo je Mbappe probijao po lijevoj strani napada PSG-a, a na sličan način bježao je Coman na drugoj strani. Ipak, većih prilika nije bilo.

1' - Počela je utakmica na Allianz Areni.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

20:55 - Večerašnju utakmicu će suditi Daniele Orsato iz Italije. Sve je spremno za početak utakmice.

20:50 - Nagelsmann i ofanzivac Thomas Muller uoči revanša pohvalili su Josipa Stanišića (22), a o hrvatskom reprezentativcu pisao je i L'Equipe u tekstu naslova: "Josip Stanišić, defanzivac koji je već zaustavio Mbappea." Hoće li mu i večeras poći za rukom da zaustavi sjajnog Francuza, ostaje nema da vidimo vrlo brzo.

20:45 - Parižani se nadaju da mogu sve preokrenuti u svoju korist.

"Moramo igrati puno bolje nego što smo igrali u Parizu, za ovu utakmicu imamo drugi plan", rekao je trener Parižana Christophe Galtier.

"Ukoliko želimo proći u naredni krug, moramo odigrati odličnu utakmicu protiv odličnog protivnika. Sretan sam jer vidim da smo samouvjereni i imamo želju pobijediti. Moramo odigrati sjajnu utakmicu i spremni smo za nju", izjavio je igrač PSG-a Marco Verratti.

20:40 - Okršaj je ovo finalista iz 2018. godine, a Parižani su u Minhen stigli bez povrijeđenog Neymara.

"Jasna je ideja Pariza s Mbapeom i Messijem koji se spušta između linija i iz drugog dodira odigrava duboku loptu. Naravno ako imaš napadača koji trči 37 kilometara na sat da ćeš to pokušavati. Zato će biti važno zaustaviti dodavanja prema Messiju", rekao je trener Bavaraca Julian Nagelsmann u najavi utakmice.

20:35 - Stigli su nam i sastavi. Nagelsmann se odlučio za sastav (4-2-3-1): Sommer, Davies, De Ligt, Upamecano, Stanišić, Kimmich, Goretzka, Musiala, Muller, Coman i Choupo-Moting.

S druge strane, Galtier se odlučio za formaciju 3-5-2, a od prve minute će igrati: Donnarumma, Marquinhos, Ramos, Pereira, Mendes, Ruiz, Verratti, Vitinha, Hakimi, Mbappe i Messi.
20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos revanš utakmice osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Paris Saint-Germaina. Utakmica se igra na Allianz Areni u 21:00 sat, a Bavarci brane 1:0 iz prvog susreta.