Nemile scene na utakmici
38

U Brčkom kamenovan autobus kluba iz Bijeljine, policija traga za napadačima

A. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Juniorski tim Kluba malog nogometa Radnik-Siti iz Bijeljine sinoć je bio na gostovanju u Brčkom, međutim, sportski događaj završio je u krivom smjeru, nakon što je grupa nepoznatih osoba kamenovala autobus gostujuće ekipe. Cijeli slučaj istražuje policija.

Naime, Radnik-Siti je igrao gostujuću utakmicu četvrtfinala Kupa Republike Srpske protiv Kluba malog nogometa Brčko Zdravlje, a grupa nepoznatih osoba se pojavila u dvorani, verbalno napadajući obje grupe takmičara. Delegat utakmice u 32. minuti je reagovao, zatraživši od policije da isprazni tribine.


Po okončanju utakmice, gostujuća ekipa je ušla u autobus koji su nepoznate osobe potom kamenovale. O cijelom slučaju se oglasila i brčanska policija, navodeći da su istražne radnje u toku.

"Policija Brčko distrikta je sinoć u 22:42 sati zaprimila anonimnu prijavu da bi u sali Ekonomske škole, gdje se odigravao turnir u malom nogometu, moglo doći do narušavanja javnog reda i mira od manje grupe navijača. Odmah nakon zaprimanja prijave na mjesto događaja su izašli policijski službenici koji su utvrdili da je u toku futsal utakmica kupa Republike Srpske za juniore između KMF Brčko Zdravlje i KMF Radnik-Siti iz Bijeljine", naveli su iz policije.

Kako su dalje dodali, sve okolnosti i ponašanje pojedinih navijača zbog kojih je organizator podnio prijavu policiji o mogućem narušavanju javnog reda mira će biti istražene i zadokumentovane te će prema identifikovanim počiniocima biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

"Nakon završetka utakmice, prilikom odlaska autobusa koji je prevozio igrače KMF Radnik-Siti iz Bijeljine, za sada grupa nepoznatih muških osoba je izazvala incident napadom na autobus", potvrdili su iz policije.

Kako su zaključili, o navedenom događaju odnosno napadu na autobus, informisan je dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta radi utvrđivanja elemenata krivičnog djela te se preduzimaju intenzivne istražne radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti i motiva pod kojima se navedeni događaj desio kao i identifikovanju osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem.