Senka Nožica
4

Braniteljica Jelke Milićević: Javnost će saznati ko je montirao, a ko razmontirao ovaj predmet

M. G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Advokatica Senka Nožica, koja u slučaju "Respiratori" zastupa ministricu finansija FBiH Jelke Miličević obratila se danas nakon što je Tužilaštvo BiH iznijelo završnu riječ u ovom slučaju.

Nožica je rekla da kao branilac, radeći ovaj posao jako puno godina, nikada nije uradila ono što čini sada.

"A to je da u sred završne riječi tužioca, a prije završne riječi odbrane, dajem bilo kakvu izjavu. Međutim, danas je u sudnici rečeno toliko konstrukcija, toliko neutemeljenih rečenica, toliko pogrešno interpretiranih dokaza da ja to, isto tako, nikada nisam doživjela u svojoj advokatskoj praksi", kazala je Nožica.

Iz tog razloga zamolila je medije da budu tu sve dane suđenja kad odbrana bude iznosila svoje završne riječi.

"Tek će onda javnost steći potpunu sliku ko je montirao, a ko je razmontirao cijeli ovaj predmet", dodala je Nožica.

Podsjećamo, glavni pretres, u kojem je saslušanona desetine svjedoka okončan je 25. januara pa je sudija u ovom predmetu Branko Perić za danas zakazao iznošenje završenih riječi postupajućih tužitelja. Nakon završnih riječi i jedne i druge strane bit će poznat datum izricanja presude za optužene.

Napominjemo, riječ je o predmetu koji je pokrenut zbog sumnjičena za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora. Postupak se vodi protiv Fikreta Hodžića i firme "F.H. Srebrena malina", federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i federalne ministrice finansija Jelka Miličević.